Oroszország szerint megöltek két ukrán „szabotőrt” Brjanszkban

Meghalt két ukrán „szabotőr”, ötöt pedig elfogtak miközben megpróbáltak behatolni Brjanszk térségébe – közölte csütörtökön az illetékes kormányzó.

Meghalt két ukrán „szabotőr”, ötöt pedig elfogtak miközben megpróbáltak behatolni Brjanszk térségébe – közölte csütörtökön az illetékes kormányzó. A Guardian az AFP jelentéséből idézett:

Az Ukrajnával határos orosz régiók többször számoltak be a kijevi erők sorozatos támadásairól, ideértve az időről időre történő határátlépéseket is.

Alekszandr Bogomaz brjanszki kormányzó elmondta, hogy az ukrán különleges erők egy csoportja szerdán „terrorcselekmények sorozatát próbálta végrehajtani katonai és energetikai létesítmények ellen”.

A Navlinszkij körzetben végrehajtott operatív és harci intézkedések során két fegyverest likvidáltak, ötöt őrizetbe vettek, közülük hárman megsebesültek

– írta a kormányzó a közösségi médiában.

A Navlinszkij körzet 40 kilométerre van az ukrán határtól.

Bogomaz azt állította, hogy a csoport amerikai gyártmányú automata puskákat és NATO-szabvány szerinti lőszereket és gránátokat használt a támadás végrehajtásához, és megosztott egy képet az állítólag lefoglalt fegyverekről. Későbbi bejegyzésében azt írta, hogy csütörtökön három drónt lőttek le a környéken, de áldozatokról nem volt szó.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat közleményben erősítette meg, hogy „elfojtotta” a szerdai határátlépést, és közölte, hogy „büntetőeljárást” folytat az ügyben.