43 fok volt zsinórban 31 napon keresztül, és a forróság java még csak most jön Amerikában

Brutális hőhullám sújt több mint 50 millió embert az Amerikai Egyesült Államokban június óta. Phoenixban 31 egymást követő napon volt 43 Celsius-fok, ezzel új rekord dőlt meg az államban. A hőség most némileg enyhült, de nem lélegezhetnek fel az emberek Texastól Arizonán át egészen Új-Mexikóig, ugyanis az augusztusi kánikula még ennél is durvább lehet szakértők szerint. Galéria.
Brandon Bell / Getty Images - Adrian Mata lakos egy oszlop mögött áll árnyékban, miközben a buszra vár a hőhullám idején 2023. július 15-én Phoenixben, Arizonában.
Ed Jones / AFP - Egy férfi jéggel teli bevásárlókocsit tol át az utcán New Yorkban 2023. július 28-án.
Brandon Bell / Getty Images - Egy férfi vizeskannák szállítása közben 2023. július 14-én Phoenixben, Arizonában.
Mario Tama / Getty Images - Phoenixben 27 napon keresztül elérte a hőmérséklet a 43°C fokot, ami új rekord a hosszan tartó hőhullám közepette Délnyugaton. Légifelvételen emberek sétálnak át Phoenix legnagyobb hajléktalantáborának egy szakaszán 2023. július 26-án.
Mario Tama / Getty Images - Egy sérült saguaro kaktusz áll a járdán, 2023. augusztus 2-án az arizonai Mesában. A kaktuszokat számos, az éghajlatváltozással összefüggő probléma fenyegeti, és fokozott stressznek vannak kitéve az extrém hőség miatt Arizona brutális nyári hőhulláma idején.
Adam Bettcher / Getty Images / AFP - A szurkolók árnyékot keresnek a Minnesota Twins és a Seattle Mariners 35°C fokos hőmérsékletű mérkőzésén a hatodik játékrészben a Target Fieldben 2023. július 26-án Minneapolisban, Minnesotában.
Brandon Bell / Getty Images - A Krisztus Él gyülekezeti egyesült egyházának menedékhelye 2023. július 13-án Phoenixben, Arizonában. A templom, vizet, élelmet és frissítőket biztosít a hőségtől enyhülést kereső lakosoknak.
Mario Tama / Getty Images - A nyári hőségben tüntet a SAG-AFTRA és a WGA (Amerikai Írók Céhe) a Netflix irodái előtt 2023. július 21-én Los Angelesben, Kaliforniában.
David McNew / Getty Images - A szélsőséges nyári hőség az északi féltekén a Föld eddigi legmelegebb hónapjává tette a júliust. A légi felvételen egy épülő új lakóépület füvét a tűző nap elpusztítja el Palm Springsben, Kaliforniában 2023. július 23-án
Joe Raedle / Getty Images - Chloe Spring, egy korall-restaurátor technikus a Plant a Million Corals Foundation farmon, 2023. július 14-én olyan korallokat próbálnak termeszteni, amelyek megélhetnek a példátlanul magas hőmérsékletet elérő óceánvizekben a floridai Summerland Key-ben.
Brandon Bell / Getty Images - Egy ember cipel egy hűtőszekrényt a járdán 2023. július 13-án Phoenixben, Arizonában.
David McNew / Getty Images - A autók a hőségben, miközben a hőmérséklet 52°C fok fölé emelkedik a napon, amely új hőségrekordot állíthat fel a Death Valley Nemzeti Parkban 2023. július 16-án, a kaliforniai Furnace Creek közelében.
Spencer Platt / Getty Images - Tizenévesek kosárlabdáznak egy forró nyári délutánon az East River túloldalán Manhattan alsó részén 2023. július 12-én New York város Brooklyn kerületében.
Brandon Bell / Getty Images - Egy sátortábor látható az út szélén 2023. július 13-án Phoenixben, Arizonában.
David McNew / Getty Images - Egy férfi a sós síkságon sétál hajnalban Badwaterben, Észak-Amerika legalacsonyabb pontján, 86 méterrel a tengerszint alatt a Death Valley Nemzeti Parkban 2023. július 16-án, a kaliforniai Furnace Creek közelében.
Brandon Bell / Getty Images - Darwin Varelát egy mentőautóba szállítják, miután kiszáradt 2023. július 18-án a texasi Eagle Pass-ban.