Vaddisznó a berlini oroszlán, nem keresik tovább

Váratlan fordulat az ügyben.

Valószínűleg soha nem fog előkerülni a Berlin elővárosában levideózott oroszlán, merthogy nem oroszlán, hanem vaddisznó, írja a Bild.

Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere a rendőrséggel közösen tartott péntek kora délutáni sajtótájékoztatóján arról beszélt, szakértőkkel elemezték a feltételezett nagymacskáról készült felvételt, az állat alakja viszont egy vaddisznóéra hasonlít.

Erre onnan jöttek rá, hogy a videón látható állatnak íves a háta és lefelé tartja a fejét, ami a vaddisznókra jellemző, az oroszlánokra egyáltalán nem. Az állat emellett éppen földbe ás a videón, amit egy nagymacska szintén nem csinál. Ráadásul az erős megvilágításra sem reagált, egy szökött oroszlánt viszont ez felzaklatott volna. És még a farka is tipikusan vaddisznós.

A polgármester hozzátette, a videót nem manipulálták, de mostanra szinte biztos, hogy azon nem egy oroszlán szerepelt.

Bejelentette, hogy nem keresik tovább az oroszlánt, a lakosság nincs veszélyben, oroszlánnak nyomát sem látták az aktív kutatómunka során.

Az eredeti észlelés környékén egyébként székletmintát és szőrt is találtak, ezt laborba küldték, aminek eredménye holnapra várható.