Posztumusz diplomát kap a novemberben meggyilkolt négy idahoi egyetemista

Az Idaho Egyetem a 3000 végzős hallgató diplomaosztóján osztja ki a szimbolikus elismeréseket.

Az Idaho Egyetem posztumusz diplomát ad ki annak négy korábbi diáknak, akiket tavaly ősszel öltek meg a Moscow városban működő kampusz közelében.

Madison Mogent, Kaylee Goncalvest, Xana Kernodle-t és Ethan Chapint 2022. november 13-án késelték halálra az egyetem melletti bérlakásukban. A gyilkosság a város lakosságát is mélyen megrendítette, a bűncselekmény híre pedig a elkövetés brutalitása és a furcsa körülmények miatt a világsajtóba is bekerült.

A AP híradása szerint a négy hallgató az egyetem szombati diplomaosztó ünnepségén kapja meg a posztumusz elismerést, akkor, amikor a 3000 frissen végzett hallgató is átveheti majd diplomáját.

Mogen marketing szakos, Goncalves általános diplomát kap. A gólya Chapin rekreációs, sport- és turizmusmenedzsment oklevelet, Kernodle pedig junior korú marketing szakos oklevelet kap.

A bűncselekmény elkövetésével Bryan Kohbergert vádolják, aki a szomszédos egyetemen szerzett Ph.D. fokozatot. Kohbergernek négyrendbeli emberölés és betörés vádjával kell bíróság elé állnia, az ügyészek egyelőre nem árulják el, hogy halálbüntetést kérnek-e majd az eljárásban.