A nashville-i iskolai lövöldöző korábban maga is a keresztény magániskola tanulója volt

A magát transznemű nőként meghatározó elkövető otthonában találtak egy búcsúüzenetet a hatóságok.

Egyre több részlet derül ki a hétfői nashville-i iskolai lövöldözésről, melyben az iskola három dolgozója mellett három tanuló is életét vesztette. Tegnap este még nem lehetett tudni pontosan, hogy az elkövető „tinédzserkorúnak tűnő nőnek” volt-e bármi köze korábban a Covenant keresztény magániskolához, a helyi idő szerint hétfő délutánra összehívott sajtótájékoztatón azonban megerősítették, hogy a lövöldöző korábban maga is az iskola diájka volt.

Az MTI szemléje szerint Nashville rendőrfönöke elmondta, hogy a magát transznemű nőként meghatározó 28 éves Audrey Hale otthonában búcsúüzenetet találtak, mellett pedig részletes térképeket az iskoláról, amelyeken felvázolta a bűncselekmény végrehajtását. Az elkövető a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be, és már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték. A rendőrség tájékoztatása szerint a hatóságok néhány perccel délelőtt negyed 11 előtt kapta bejelentést az erőszakos cselekményről, és 14 perccel később ártalmatlanná tették a tettest.

 

A lövöldözőnél két automata-jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy előre kitervelt támadásról volt szó. A fegyverek közül legalább kettőt legálisan vásárolt az elkövető – hangzott el a tájékoztatón, ahol azt is elmondták, hogy a támadás körülményeit megörökítő videófelvételt nyilvánosságra fogják hozni.

A Covenant Presbiteriánus Egyház által 2001-ben alapított Covenant keresztény magániskolának mintegy 200 tanulója van. Az eset után Joe Biden elnök részvétét fejezte ki azt áldozatok családjának és ismét sürgette a támadó jellegű lőfegyverek betiltását.

Frissítünk

Nem sokkal ezelőtt jelent meg egy bejegyzés az Instagramon a Gays Against Groomers nevű – egyébként vállaltan szélsőjobobldali anti-LMBTQ – csoport oldalán, amelyben az első információkat cáfolva arról írnak, hogy az elkövető, Audrey Hale nő volt, aki férfiként azonosította magát, tehát nem transznemű nő, hanem transznemű férfi.