Eltűnt rokonok és színészi díjak miatt is hullottak a könnyek – az elmúlt hét legizgalmasabb képei a nagyvilágból

A február 24. és március 3. közötti időszak eseményeiből állítottuk össze fotógalériánkat.
Chris Pizzello / Invision / AP / MTI - A Minden, mindenhol, mindenkor színésznője, Michelle Yeoh átveszi a legjobb színésznőnek járó díjat az amerikai filmszínészek céhének díjkiosztóján, a Screen Actors Guild Awards-on 2023. február 26-án. Ez az első alkalom a díj történetében, amikor a szobrot ázsiai színészőnek adják.
Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP - Északi fény világítja be az eget Dániában 2023. február 27-én.
YURIY DYACHYSHYN / AFP - Hozzátartozók és barátok róják le kegyeletüket a harcban elesett ukrán katona, Vasyl Chepak koporsójánál 2023. február 28-án.
Alessio Mamo / Getty Images - Laila Temori rokonai maradványait keresi 2023. március 2-án a Calabria partjainál történt hajótörést követően.
Dimitar DILKOFF / AFP - Idős asszonyok műanyag lepedőt terítenek egy betört ablakra a Bakhmut melletti Chasiv Yarban 2023. február 28-án.
Vasilis Ververidis / Eurokinissi / motionteam / AFP - Drónfelvétel a 2023. február 28-i, görögországi vonatbaleset roncsairól 2023. március 1-jén.
Tony KARUMBA / AFP - Illegálisan begyűjtött, különösen veszélyeztetett szantálfákat égetnek el a hatóságok a kenyai fővárosban, Nairobiban 2023. február 28-án.
AFP - Egy férfi egy máglya fölött ugrik át, hogy megszabaduljon a balszerencsétől a dél-kínai Guangdong tartományban található Jieyangban 2023. február 28-án.
Cristobal Herrera Ulashkevich / EPA / MTI - Warren Hoburg és Stephen Bowen, a NASA amerikai asztronautái, Andrej Fegyajev, a Roszkozmosz orosz űrügynökség kozmonautája, valamint az egyesült arab emírségekbeli Szultan an-Nejadi a kilövőállásra indul a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban 2023. március 2-re virradóan. A legénység a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) utazik a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Falcon 9 hordozórakétájával összekapcsolt Endeavour űrhajóval. Az eredetileg február 19-re tervezett fellövést azóta többször későbbre halasztották. Az űrhajósok a tervek szerint hat hónapot töltenek az ISS fedélzetén.
Mario Tama / Getty Images - Hóban elakadt autót próbálnak kitolni 2023. február 24-én a kaliforniai La Canada Flintridge közelében. Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott Dél-Kaliforniában.
Daniel Cole / AP / MTI - Kiszáradt folyómeder felett megy egy férfi a dél-franciaországi Flassans-sur-Issole-ban 2023. március elsején. Azonnali vízkorlátozási intézkedések elrendelésére kérte Christophe Béchu francia környezetvédelmi miniszter a prefektusokat a példátlan téli szárazság miatt az esetleges nyári válsághelyzetek megelőzése érdekében. Franciaországban 32 napja nem esett nagyobb mennyiségű eső: ez a leghosszabb aszályos időszak azóta, hogy 1959-ben elkezdték rögzíteni a csapadékadatokat az országban.