Oroszország Zelenszkij szülővárosa elfoglalásához készülődhet

Oroszország ütőképes katonai alakulatot kezdett létrehozni Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosa, Krivij Rih elfoglalása céljából – közölte az ukrán hadsereg, és egyúttal arra figyelmeztetett, hogy Moszkva újabb támadó hadműveletekre készülhet az ország déli részén.

Oroszország ütőképes katonai alakulatot kezdett létrehozni Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosa, Krivij Rih elfoglalása céljából – közölte az ukrán hadsereg, és egyúttal arra figyelmeztetett, hogy Moszkva újabb támadó hadműveletekre készülhet az ország déli részén. Ukrajna déli katonai parancsnoksága feszültnek nevezte a helyzetet, és közölte, hogy Oroszország kedden a frontvonal mentén támadt.

Krivij Rih ahol Zelenszkij felnőtt, körülbelül 50 km-re fekszik a déli frontvonaltól, a városnak hagyományosan erős az acélipara.

Az orosz erők Ukrajna déli részének olyan területeit irányítják jelenleg, amelyeket még az invázió kezdetén foglaltak el, ám az ukránok korábban bejelentették, hogy ellentámadásba kezdenek a területek visszafoglalása érdekében. Ukrajna kedden közölte, hogy az erői már 53 falut visszafoglaltak az oroszok által megszállt Herszon régióban.

(Guardian / Al Jazeera)