A szerb belügyminiszter fej nélküli holttestekről mutogatott fotókat a tévében

A politikusok újra Bajkeverő Velja rémtetteivel sokkolják a közvéleményt.

Aleksandar Vulin vasárnap fej nélküli holttest bemutatásával sokkolta a Pink TV nézőit, amikor az emberhúst daráló banda, az úgynevezett Belivuk-klán rémtetteiről beszélt – írja a Szabad Magyar Szó.

A belügyminiszter azt mondta, a részben kitakart fotókon Veljko Belivuk (Bajkeverő Velja) emberei láthatóak egy „kivégzés előtt”.

Ezt követően képeket mutatott egy fej nélküli holttestről, amelyből kések álltak ki és vér szivárgott egy edénybe. A műsorban levágott emberi lábfejek is láthatóak voltak. A képeket Veljko Belivuk embereinek mobiltelefonjain találták. A fotókat azért készítették,

hogy trófeaként dicsekedjenek ezekkel

– tette hozzá. A banda az emberrablásokon, gyilkosságokon kívül drogkereskedelemmel, pénzmosással is foglalkozott, a miniszter az állítólagos rejtekhelyükön talált kábítószerről is mutatott fotókat.

Azt mondta, a banda tagjai és áldozatai is a Partizan szurkolók volt. Mindenkit azonosítottak. Aleksandar Vulin szerint a stadionokban a Partizan szurkolói azért skandálnak a szerb államfő ellenes jelszavakat, mert bűnözői csoportok kezében vannak. Elsőként a belügyminiszter beszélt arról is, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség vizsgálatai több ember DNS-mintáját mutatták ki a Belivuk házában talált ipari húsdarálón.

Ezt követően állt elő Aleksandar Vucic elnök egy tévéműsorban azzal, hogy Veljko Belivuk bűnbandája ledarálta a holttesteket, azokból csevapot készített. Egy ismert ügyvéd akkor ezt azzal magyarázta, hogy az államfő ellen fordultak az addig védelme alatt álló bűnözők.

Kapcsolódó
Bírálják a szerb elnököt, amiért a ledarált emberekről beszélt
Egy ismert jogász szerint az államfőt ki kellene hallgatni a Belivuk-ügyben.