„Hadilábon áll az igazsággal” a magyar kormánypropaganda

Két belga lap ezért dobta vissza a kabinet hirdetését.

A magyar kormány Európa-szerte fizetett hirdetésekben próbálja propagálni Orbán Viktor 7 pontos EU-vízióját, ám két belga lap visszautasította a propagandaanyag megjelentetését. A Népszavával a flamand nyelvű De Morgen hirdetési osztálya azt közölte, a hirdetést azért nem fogadták el, mert összeférhetetlen volt az általuk képviselt értékekkel.

A másik belgiumi lap, a francia nyelvű La Libre Belgique szerint a magyar kormány hirdetése „meglehetősen szabadon bánik a tényekkel”. A Népszava brüsszeli tudósítójának a főszerkesztő, Dorian de Meeûs azt mondta, politikai hirdetést is nagyon ritkán,  politikusi megnyilvánulást pedig soha nem publikálnak, ha nem megy át az újságírók szűrőjén. Szerintük a magyar kormány hirdetése

hadilábon áll az igazsággal.

A Népszava úgy tudja, a hirdetést a Media Dynamics Kft. most hat nyelven kínálja, de bármely nyelvre készek lefordítani a szöveget, amely címe szerint Magyarország elképzeléseit taglalja, noha a hét pontban Orbán Viktornak a magyar függetlenség napján mondott beszéde köszön vissza.  

Kapcsolódó
Orbán Viktor külföldi lapokban, egész oldalas fizetett hirdetésekben üzen Európának
Szerinte Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást.