Ferenc pápa szerint tanulnunk kell a menekültek bátorságából, ha egy jobb világban szeretnénk élni

Humanitárius folyosók létesítését szorgalmazta az otthonukat elveszítők és az éhezők számára Mianmarban.

Az otthonukat elhagyni kényszerülő menekültek iránti könyörületre szólított Ferenc pápa vasárnap a menekültek világnapján, és humanitárius folyosók létesítését szorgalmazta az otthonukat elveszítők és az éhezők számára Mianmarban, számolt be róla az MTI.

Az egyházfő kijelentette, meg kell nyitni a szíveket a menekültek előtt, magunkévá kell tennünk szomorúságukat és örömüket és tanulnunk kell a bátor kitartásukból.

Ezzel mindannyian hozzájárulunk egy emberségesebb közösség, egyetlen nagy család létrehozásához.

A pápa szokása szerint az Apostoli Palota Szent Péter térre néző ablakából mondta el beszédét. Itt jelentette be, hogy csatlakozik Mianmar püspökeihez, akik felhívásukban a nemzetközi közösségtől kértek segítséget az ázsiai ország több ezer otthon nélkül maradt és éhező számára. Ferenc pápa emlékeztetett, hogy a püspökök humanitárius folyosók felállítását szorgalmazták, valamint azt, hogy a templomok, pagodák, kolostorok, szentélyek és az iskolák, kórházak is semleges, védett helyszínnek számítsanak.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) adatai szerint a világban meghaladja a 82 milliót a háborúk, erőszak, üldözés miatt otthonukból menekülők száma.