Hatalmas vágás maradt az arcán egy császármetszéssel születő kisbabának

13 öltéssel kellett összevarrni a sebet, plasztikai műtétre is szükség lesz.

Sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani egy denveri nőn a hét közepén. A műtétet követően az anya és a kicsi egészsége is rendben van, annak ellenére is, hogy a beavatkozás nem múlt el komplikáció nélkül. A Ladbible ugyanis azt írja, az újszülött arcán 13 öltéssel kellett összevarrni egy sebet, amit az orvos szikéje ejtett.

A Kyanni nevet kapó gyerek nagyapja lesújtva nyilatkozott a helyi médiának a történtek után, mint mondta, pusztító érzés, hogy miközben végre a karjaiban tarthatja unokáját, látnia kell a hatalmas forradást az arcán.

Hasonlóan megtörten nyilatkoztak Kyanni szülei is. Édesanyja még mindig próbálja megérteni és elfogadni, mi történt, ez azonban nagyon nehéz számára úgy, hogy a kislánya alig látta meg a napvilágot, máris plasztikai beavatkozásra lesz szüksége. A nő a tervek szerint természetes úton hozta volna világra a lányát, az őt ellátó orvosok és nővérek azonban elvesztették a baba szívhangját, ezért döntöttek úgy, hogy azonnali császámetszést hajtanak végre.

Az operációt végző orvos később azt mondta a szülőknek, hogy a lányuk arca túl közel volt a méhlepény falához, amikor az operációt végezték, ez idézte elő a balesetet. A kórház azóta közleményt adott ki, amelyben azt írják, felvették már a kapcsolatot a családdal, és bár szerintük ilyen balesetek előfordulhatnak egy császármetszés során, mindig arra törekszenek, hogy a legprofibb törődést biztosítsák az anyáknak és a gyerekeiknek is.

„Soha nem hallottam, hogy bárkinek a gyerekével ez történt volna császármetszés után” – idézi a lap az anyát, a szavait pedig alátámasztja egy nővér mondandója is, aki pályája alatt több száz császármetszéshez asszisztált, de soha nem találkozott még ehhez hasonló komplikációval.

Az újszülött kislány családja a kórházi közlemény ellenére követeli, hogy vonják felelősségre az operációban közreműködő orvosokat és a nővéreket is.