Veszélyes fegyveres exkatonát fogtak el egy lövöldözés után Franciaországban

A 29 éves Terry Dupin hétvégén összeveszett az exével, a kiérkező rendőrökre is rálőtt, majd eltűnt az erdőben.
Kapcsolódó cikkek

Hatalmas hatósági hajtóvadászatot hirdettek Délnyugat-Franciaországban, miután egy 29 éves exkatona, Terry Dupin lövöldözésbe keveredett rendőrökkel szombaton. Dupin ezután bevette magát az erdőségbe, a rendőrség pedig nagy erőket mozgósított az elfogására. A BBC News híre szerint ez sikerre vezetett, hétfőn egy különleges rendőri egység megint tűzharcba keveredett Dupinnel, akit megsebesítettek és elfogtak.

A szombati első lövöldözés egyébként azután történt, hogy Dupin nagyon csúnyán összeveszett barátnőjével és annak új partnerével – akire állítólag rá is lőtt – a Dordogne megyei Le Lardin-Saint-Lazare-ben. A kihívott rendőrökre is tüzet nyitott, majd egy késsel és egy nagy hatótávú vadászpuskával bement az erdőbe.

A lakosoknak megmondták, hogy maradjanak otthon, miközben helikopterről is keresték a férfit egy négy négyzetkilométeres területen. Végül tehát a speciális egység talált rá, heves tűzharc bontakozott ki, Dupin súlyosan megsérült ennek folyamán. Frédéric Périssat, Dordogne prefektusa azt mondta, úgy tűnt, Dupint nem érdekli, túléli-e a tűzharcot.