Válaszolt az amerikai külügyminiszter Karácsonynak

Várja, hogy együtt dolgozhassanak.
Kapcsolódó cikkek

Karácsony Gergely az amerikai választások hivatalos eredményét követően levélben gratulált Joe Biden elnöknek és Antony Blinken akkor még csak leendő, egyébként magyar származású külügyminiszternek.

A főpolgármester szerdai bejegyzése szerint nemrég válasz érkezett utóbbitól.

Blinken azt írta a Karácsonynak címzett levelében,

köszönöm a figyelmes levelet és a kedves támogató szavakat. Külügyminiszterként várom, hogy együtt dolgozhassunk, hogy mélyítsük a kapcsolatunkat és érvényesítsük kölcsönös érdekeinket.

Hozzátette, számos globális krízissel néznek szembe, de meggyőződése, hogy közösen túl tudnak lendülni ezeken a megpróbáltatásokon.

Az állampolgáraink soha nem függtek ennyire a vezetőktől, ezért lehetőségünk és kötelességünk, hogy jóléten és szabadságon alapuló békés jövőt teremtsünk mindenkinek

– tette hozzá Blinken.

Karácsonynak meggyőződése, hogy az új amerikai adminisztráció politikája az egész világon pozitív hatásokkal jár majd, legyen szó akár klímavédelemről, akár a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos nemzetközi koordinációról, akár a jogállamiság és a demokrácia védelméről.

Mi azon dolgozunk majd, hogy városi szinten is hozzájáruljunk ehhez az új, reményt keltő dinamikához. Ezért kollégáim már fel is vették a kapcsolatot a Fehér Ház és az State Department illetékeseivel, hogy erősítsük Budapest és az új amerikai adminisztráció közötti együttműködést

– írta a főpolgármester.