Ismét kórházba került Fülöp herceg

Orvosai szerint csak elővigyázatosságról van szó.
Kapcsolódó cikkek

Kedden este kórházba került Fülöp hercegírja a Guardian a Buckingham Palota tájékoztatása alapján. A közlemény szerint II. Erzsébet angol királynő férje rosszul érezte magát, ezért az orvosai javaslatára elővigyázatosságból kórházba vonult.

A 99 éves herceget autóval vitték be a kórházba és nem volt szükség sürgősségi beavatkozásra. Az információk szerint a saját lábán, segítség nélkül ment be az épületbe. A Guardian úgy értesült, hogy Fülöp herceg nem koronavírus miatt szorul ellátásra. A tervek szerint néhány napot tölt majd a kórházban.

A lap megjegyzi, hogy az elmúlt években többféle egészségügyi problémája is volt Fülöp hercegnek, például érszűkület és húgyúti fertőzés miatt is kezelték, 2013-ban pedig feltáró jellegű gyomorműtétet hajtottak végre rajta. Fülöp herceg 2017-ben visszavonult a nyilvános szereplésektől.

2019 decemberében a herceg egy korábban diagnosztizált betegsége miatt került kórházba, ugyancsak azért, hogy megfigyeljék és elvégezzenek rajta néhány vizsgálatot. Akkor négy napig tartották bent, a karácsonyt már otthon tölthette.