Elhunytak maradványait ásták ki sírokból Olaszországban, hogy másokat temethessenek a helyükre

A rendőrség három embert őrizetbe vett.
Kapcsolódó cikkek

Az olasz rendőrség letartóztatott három temetői dolgozót Calabria tartományban, akiket azzal vádolnak, hogy elhunytak maradványait ásták ki különböző sírokból, ezáltal helyet teremtve új halottak élettelen testének, írja a Guardian.

A nyomozók szerint az őrizetbe vett gyanúsítottak pénzt kértek a gyászoló hozzátartozóktól vállalva azt, hogy helyet keresnek a helyi temetőben az elhunytaknak Tropea községében.

A sírásokat a rendőrség által kihelyezett rejtett kamerák buktatták le.

Egyes kiásott maradványok évek óta a föld alatt voltak, más elhunytak teste pedig még le sem bomlott

– írta a rendőrség közleményében.

A hatóságok még tavaly indítottak eljárást az ügyben azt követően, hogy a községben az a szóbeszéd járta, pénzért bárkinek találnak helyet a temetőben.

Állítólag egy helyi lakos jelezte, hogy amikor kiment a temetőbe egyik rokonához, valaki más sírhelye állt már ott.

A nyomozók szerint a három elkövető mindig éjszaka követte el a bűncselekményeket. A koporsókat csákánnyal törték össze, az elhunytak ékszereit fűrészekkel és kalapácsokkal semmisítettek meg. A Guardian szerint a felszínre hozott holttesteket fekete műanyag zsákokba tették, aztán kidobták vagy elégették azokat.

A temetkezési helyek hiánya évek óta problémát okoz Olaszország déli részén, ahol az elhunytakat sokszor évekig sem tudják eltemetni. Ezt a krízist csak súlyosbította a koronavírus-járvány.