Majdnem belehalt az idős nő abba, hogy halottnak hitték

A rendőr halottnak nyilvánította a báródbeznyei asszonyt, aki éppen akkor tért magához, amikor koporsóba akarták tenni.

A Maszol.ro szerint az asszony káváriája úgy kezdődött, hogy szomszédai csütörtökön értesítették a helyi rendőrt, mert napok óta nem látták. A járőr a 76 éves nőt báródbeznyei házában a földön fekve találta, ellenőrizte pulzusát, életjeleit, majd saját hatáskörben halottnak nyilvánította.

Felhívta a háziorvost, aki azonban a késői időpont miatt már nem ment ki a helyszínre az ilyenkor szokásos eljárást lefolytatni és kiállítani a halotti bizonyítványt. A rendőr értesítette az idős asszony családját is a történtekről, majd elhagyta a helyszínt.

Másnap megérkeztek a Fehér megyében élő rokonok. Megkezdték a temetési készülődést, gyertyákat gyújtottak az „elhunyt” emlékére. Amikor koporsóba akarták helyezni a testet, a földön fekvő asszony magához tért, elkezdte mozgatni végtagjait és megszólalt.

A megriadt családtagok azonnal értesítették a mentőket, akik a 76 éves asszonyt komoly kihűléses tünetekkel a Bihar megyei sürgősségi kórházba szállították. Az intenzív osztályon megkezdték a kezelését. A Bihar megyei rendőrség egyelőre annyit árult el az esetről, hogy a helyszínen eljáró rendőr ellen bűnvádi eljárást indítottak hanyag munkavégzés miatt, ám egyelőre a vádat nem fogalmazták meg.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Julien De Rosa