Hatalmasat zuhant Boris Johnson népszerűsége tanácsadója koronavírusos botránya után

A kormány is mélyrepülésben.

Drámaian nagyot zuhant Boris Johnson népszerűsége, miután kiderült, hogy híres tanácsadója, Dominic Cummings 260 mérföldet utazott családjával, hogy szülei közelében töltse a járványt, miközben a koronavírus miatt az országban karantén volt elrendelve – írja a cnn.com.

Cummings nem is kért bocsánatott, sőt, le se mondott. Boris Johnson se vált meg munkatársától – emiatt van felháborodás a szigetországban.

Egy felmérés szerint a brit választók kétharmada szerint le kellene mondania a tanácsadónak. A kormány eddig 20 százalékot vesztett a népszerűségből, miközben a Munkáspárt erősödött a botrány hatására.

A londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 által közreadott képen Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatban tart sajtótájékoztatót a Downing Street 10-ben 2020. május 24-én. Johnson kiállt a karantén szabályok megsértésével vádolt politikai főtanácsadója, Dominic Cummings mellett, valamint bejelentette, hogy Nagy-Britanniában június 1-től újranyitnak az általános iskolák. MTI/EPA/Londoni kormányfői rezidencia/Andrew Parsons