Akkora koronavírusos öngólt lőtt a kínai propaganda, hogy azonnal törölték

Ünnepelni szerették volna, hogy Vuhan újra nyitva áll, de olyan videót választottak, amit nagyon nem kellett volna.
Kapcsolódó cikkek

Szerdán hivatalosan is feloldották a január 23-a óta érvényben lévő vesztegzárat a koronavírus-járvány epicentrumának számító kínai Vuhan városában. A kínai propaganda külföldre irányított szócsöve, az állami kézben lévő People’s Daily China című, angol nyelvű lap a Twitter-oldalán több videóval is ünnepelte az eseményt.

Egy videójukkal azonban nagyon mellélőttek. Annyira, hogy gyorsan törölték is, és csak pár szemfüles twitterezőknek köszönhető, hogy megmaradt az utókornak.

Először Ben Shapiro, a Daily Wire című jobboldali amerikai lap népszerű főszerkesztője osztotta meg a Twitter-üzentet, azzal a kommenttel, hogy „bénák vagytok a propagandában”, de mire terjedni kezdett, a People’s Daily China már törölte az üzenetet.

Ami, mint kiderült egy videó volt, a vuhani ételkülönlegességekről. Azzal a szöveggel, hogy „kóstold meg Vuhant, lakomázz ezekből az ínycsiklandozó különlegességekből”.

Fotó:Twitter/JustLittleOldL

Feltehetően érezhették, hogy nem volt a legszerencsésebb arra emlékeztetni az embereket, hogy egész világon terjedő koronavírus-járvány pont egy ételkülönlegességeket áruló vuhani piacról indult el, és gyorsan törölték a videót.

Azonban úgy tűnik, ez lassan jutott el a lap Facebook-oldalát kezelő emberekhez. E cikk írásakor a Twitteren megosztott videó még látható volt a People’s Daily China Facebook-oldalán, de közben onnan is törölték. 

Szerencsére még időben sikerült megörökítenünk, hogy létezett:

Fotó: 24.hu

A kommenteket nézve érthető, hogy miért igyekeztek eltüntetni. A legtöbben ugyanis gyorsan rávilágítottak arra, hogyan is indult el útjára a koronavírus-járvány.

Fotó: 24.hu
Így sodorta az egész világot veszélybe a kínai kormány koronavírusos titkolózása
Kína heteken át mindent megtett, hogy eltitkolja az új koronavírus megjelenését, és ezzel nagyban hozzájárulhatott a világméretű járvány kialakulásához.

Kiemelt kép: Gettyimages