Trump a borzok életéről faggatta a kabinetfőnökét az egészségügyi és külpolitikai eligazításon

Agresszívak? Szeretik az embereket? Mit esznek? És hasonló fontos kérdések merültek még fel.
Kapcsolódó cikkek

Kevesen hinnék, hogy az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb hatalommal bíró emberét mennyire érdekli a borzok élete. Márpedig ez így van, ha lehet hinni a Daily Beast két újságírójának, akik most kiadott könyvükben arról írnak, hogy a Fehér Házban rendszeresen téma volt az állatok viselkedése a Donald Trump megválasztása utáni hónapokban.

A Guardian szerint a könyvben két teljes oldalon részletezik, hogy Reince Priebus, a Fehér Ház akkori kabinetfőnöke éppen egészségügyi és külpolitikai ügyekben szeretett volna jelentést adni az elnöknek, aki erre inkább a fekete-fehér állatokról kezdte el kérdezgetni őt.

Közömbösek az emberekkel? Vagy barátságos teremtmények?

– tette fel kérdéseit Trump.

Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Az elnök ezután fotókat szeretett volna nézegetni a borzokról, majd megkérdezte Priebust, mit kell tudni az állatok életéről, van-e nekik személyiségük vagy unalmasak.

Priebusnak ezeken felül azt is el kellett magyaráznia, hogy mit esznek a borzok, agresszívak-e, és hogy milyen tudnak halálosak lenni, ha fenyegetést éreznek.

Trump azt egyébként nem pontosította, hogy pontosan melyik borzra kíváncsi a 11 alfajból, de valószínűleg az amerikai borzról lehetett szó, mert ez él Priebus lakhelyén, Wisconsin államban.

A könyvben azt írják, Trump rendszeresen azzal zavarta meg az ilyen és ehhez hasonló egyeztetéseket, hogy állatokról érdeklődött.

Kiemelt kép: Philippe Clement/Arterra/Universal Images Group via Getty Images