Két ember meghalt, amikor egy férfi lövöldözni kezdett Seattle utcáin

Az elkövető egy kereszteződésben rálőtt egy női sofőrre, majd tüzet nyitott egy buszra.

Két ember meghalt, kettő súlyosan megsebesült az egyesült államokbeli Seattle-ben, amikor egy fegyveres tüzet nyitott két autósra és a helyi közlekedési vállalat egyik buszára, majd menekülés közben balesetet okozott a szerda délutáni csúcsforgalom idején – közölte a rendőrség.

Az eset a nagyváros északkeleti részében történt, amikor az elkövető egy kereszteződésben rálőtt egy női sofőrre, majd tüzet nyitott egy buszra. A helyi közlekedési vállalat sofőrje megsebesült a felsőtestén, de volt annyi lélekjelenléte, hogy járművét megfordítva elhajtson a helyszínről. Az utasok nem sebesültek meg.

A lövöldöző ezután egy másik autóhoz lépett és agyonlőtte annak vezetőjét. A járművel megpróbált elhajtani a helyszínről, de ütközött egy másik autóssal, amelynek vezetője meghalt. A rendőrség rövid autós üldözést követően őrizetbe vette a fegyverest. Egyelőre nem tudni, mi volt a lövöldözés indítéka, és az sem ismert, hogy a férfi milyen fegyverrel támadt az emberekre. Az elkövetőt kórházba szállították, ahol őrizet alatt tartják. Sérülései nem életveszélyesek.