Egy holttest nyitott koporsóban került a szamarai önkormányzat elé

Brutális maffiamódszerek egy orosz temetőben
Kapcsolódó cikkek

Döbbenetes történetekről számolnak be az orosz lapok, a cikkekben a Szamara városában kialakult áldatlan temetkezési állapotokról derülnek ki egyre durvább részletek.

A botrány egy közelmúltban történt haláleset után robbant ki. Egy férfi február elején TBC következtében elhunyt, családja nem tudta azonnal eltemettetni, lévén, hogy nem állt rendelkezésükre elegendő pénz a temetésre.

Végül sikerült egy Vorobjov nevű temetkezési vállalkozóval megállapodniuk, a szertartásért 8 ezer rubelt (34 ezer forint) kért a cég. Csakhogy – mint később kiderült – a Rubezsnoje temetőben, ahol végső nyughelyére került volna a férfi,

egy másik vállalat „monopolhelyzetben” van, náluk viszont 50 ezer rubelbe (213 ezer forint) kerül a búcsúztatás.

Egy helyi képviselő, Azat Tujmaszov a Twitter-oldalán dokumentálja a történteket, innen lehet tudni, hogy február 21-én harminc „bandita” jelent meg a kórháznál (a temetőben dolgozó cég „képviseletében”), akik meg akarták akadályozni, hogy a család elvigye a holttestet.

A következő affér akkor történt, amikor a Vorobjov-cég munkatársai kimentek a temetőbe, hogy kiássák a sírt, ám ismét megjelentek a konkurencia emberei: az orvosi maszkot viselő maffiózók körülvették a parcellát és nem engedték, hogy a család által megbízott vállalkozás alkalmazottai nekiálljanak a munkálatoknak.

Az özvegynek ezen a ponton lett elege, és – a temetkezési maffiaharc elleni tiltakozásul – a nyitott koporsót férje holttestével letette a helyi önkormányzat épülete előtt. Erről készült videó is a helyi képviselő jóvoltából, a felvétel megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A férfi holttestét végül egy közeli falu temetőjében kellett elhantolni. A botrány miatt az önkormányzat azt ígérte, vizsgálatot indít az ügyben. Azóta egyébként kiderült, hogy a maffiamódszereket alkalmazó cég korábban ugyanígy ellehetetlenített egy másik temetést, majd még aznap a konkurens cég vezetőjének, Alekszej Vorobjovnak az autóját felgyújtották.

via RIA Novosztyi, Moszkovszkij Komszomolec 

Pucér nő vonaglik egy koporsón, és ez emberek ezreit érdekli
Szakmai falinaptár egy temetkezésben érdekelt cégtől.