Halálosan megfenyegették Irak szépét két nappal azután, hogy agyonlőttek egy 22 éves modellt

Shimaa Qassem sírva jelentkezett be közösségi oldalán.
Kapcsolódó cikkek

Halálos fenyegetéseket kapott a Miss Irak szépségverseny korábbi győztese alig néhány nappal azután, hogy egy ismert iraki modellt fényes nappal agyonlőttek Bagdadban, írja a BBC.

Shimaa Qassem a közösségi oldalán élő videóban mondta el, hogy félti az életét. Ismeretlenek azt üzenték neki, hogy ő lesz a következő áldozat. Könnyek közt beszélt arról, hogy a híres iraki nőket az a veszély fenyegeti, hogy úgy mészárolják őket le, mint a csirkéket.

Csütörtökön az Instagramon több mint 2.8 millió követővel rendelkező 22 éves Tara Farest ismeretlen fegyveresek gyilkolták meg Bagdadban. Két motoros nyitott rá tüzet autójában fényes nappal. Az utóbbi három évben a kurdisztáni Irbilben élt, mert ott biztonságban érezte magát, de rendszeresen utazott a fővárosba is.

Két nappal azelőtt egy emberi jogi aktivistával végeztek Basra városában, augusztusban pedig két szépségszalon tulajdonosa veszítette életét rejtélyes körülmények között az otthonában. Sajtóhírek szerint mindketten ugyanahhoz a társadalmi réteghez tartoztak, mint Fares.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a haláleseteknek közük van-e egymáshoz, de Haider al-Abadi iraki miniszterelnöknek az a benyomása, hogy a bűncselekményeket kitervelték és vizsgálatokat rendelt el az ügyekben.