Hatalmas siker Zürichben az autós szexfülkék

Visszaesett a prostituáltak elleni bűncselekmények száma.

A svájci hatóságok szerint komoly sikert értek el az út menti szexfülkék bevezetésével. A fülkék úgy néznek ki, mint egy garázs, a kuncsaft (szigorúan egyedül) kocsival megy oda, és aki akar, az autón kívül is igénybe veheti a prostituáltak szolgáltatásait, egy fapad is van a szélén.

A bokszokat 2013-ban állították fel, miután a zürichiek 52 százaléka amellett szavazott, hogy hozzák őket létre 560 millió forintért.

Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Vasárnap ünnepelték a szexfülkék ötödik „születésnapját”, ahol az USA Todaynek a város szóvivője, Nadeen Schuster azt mondta, hogy ezekkel

hatékonyan előzik meg a szexmunkások elleni erőszakot és az emberkereskedelmet.

A fülkékben el van helyezve egy riasztógomb is, így bármikor értesíthetik a rendőröket. Másrészt a prostitúcióra engedélyezett terület így jóval kisebb, vagyis jobban lehet ellenőrizni, mondták a város hivatalnokai.

A prostitúció az 1940-es évektől legális Svájcban, de mielőtt bevezették ezeket az építményeket, a szexmunkások Zürich folyópartján dolgoztak, ami zavarta a helyieket. A városban, ahogy Svájcban, sok magyar nő dolgozik, nem úgy tűnik, hogy nem lenne kapcsolódó bűncselekmény. Csak egy példa az elmúlt évből:

Magyar maffia futtatott Svájcban lányokat - videó
Elfogták a banda három magyarországi tagját.

Kiemelt kép: AFP/Fabrice Coffrini , via Metro