Elpusztult a hőségben a kocsiban hagyott rendőrkutya

A elügyelő rendőrt nem rúgták ki, és pert sem indítottak ellene.

Öt nap fizetés nélküli felfüggesztést kapott az a rendőr, aki a szolgálati kocsijában hagyta a rendőrkutyáját hat órán keresztül, ami a nagy hőség miatt elpusztult.  Pert azonban nem indítanak David Hurt ellen, nyilatkozta Columbia rendőrkapitánya, Skip Holbrook.

Hurt kocsijában működött a légkondi, de valamiért kikapcsolta, csak az ablakokat húzta valamennyire le még július 26-án. Még pisilni se engedte ki a a Labrador keverék ebet, Turbót.

Nem adott rá semmilyen logikus magyarázatot

– nyilatkozta sajtótájékoztatóján Holbrook, majd hozzátette, hogy

Egy hiba volt, ami örökre a szívében marad [Hurtnek].

A rendőrfőnök az eset után belső vizsgálatot rendelt el, amely során kiderült, hogy nem lehet vádat emelni a beosztottja ellen, ki rúgni se rúgta ki, mert azonnal felelősséget vállalt tettéért Hurt. Viszont kirakták a robbanóanyagokkal foglalkozó osztagból, és rendőrkutyát sem kezelhet ezek után.

Hurt lőgyakorlaton volt, míg a kutyát a kocsiban hagyta, ahogy más rendőrök is, akik szintén a kocsiban hagyták a rájuk bízott kutyákat, de Hurttel ellentétben ők időnként rájuk néztek. Mikor végül kiment a kocsijához, Turbo szája habzott. A férfi rájött, hogy hőgutát kapott az eb, és azonnal állatorvoshoz szállította. Két nap múlva azonban kénytelenek voltak elaltatni az állatot.

Azt nem tudni, a kocsiban milyen meleg volt, a külső hőmérséklet 34 fok volt – írja az AP. A rendőrnek a 22 hónapos bombakereső Turbo volt az első kutyája, hét hónapja kapta meg. Egyébként a kutyának szánt kiképzések és egyéb költségek 25 ezer dollárba, vagyis 7 millió forintba kerültek a rendőrkapitányságnak.

Kiemelt kép: Facebook