Megölte a fiát, majd elment meccset nézni az ausztrál férfi

A holttest eltemetését két másik gyerekére bízta.
Kapcsolódó cikkek

Legalább 18 évig börtönben lesz az a 67 éves ausztrál férfi, aki halálra késelte a fiát, majd elment megnézni az ausztrál futball-liga döntőjét, miközben két másik gyermeke eltemette az udvaron a holttestet – írja a Guardian.

Ernest Albert Fishert a múlt hónapban bűnösnek találták 23 éves fia, Matthew Kyle Fisher-Turner 2016 októberi megölésében, a 28 éves Joshua Douglas Fisher-Turnert és a 21 éves Hannah Jayde Fisher-Turnert pedig bűnrészességben.

Az apa önvédelemmel indokolta tettét, azt állította, hogy fia erőszakos volt, főleg vele. A család egyébként azután kezdett szétmenni, hogy az anya 2014-ben meghalt. Fisher szerint az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor Matthew el akarta kérni az autóját, ami veszekedésbe torkollt, mert az autóra az apának volt szüksége, hogy elmenjen barátaihoz meccset nézni. Miután az erre vásárolt késekkel átszúrta a fiú tüdejét és ütőerét, sírt kezdett ásni a kert végében, aztán elindult megnézni a meccset. Joshuára bízta, hogy temesse el a testvérét, miközben Hannah segített kivinni a holttestet. Mindkét testvér közreműködött a nyomok eltüntetésében.

Miután a fiú barátait nyugtalanította Matthew hirtelen eltűnése, Fisher azt mondta, hogy a fiú „lelépett valami csinos csajjal”. A barátokat azonban nem győzte meg a válasz, és a rendőrséghez fordultak.

Amikor a nyomozók kihallgatták az apát, először fenntartotta ezt a sztorit, másfél óra után azonban beismerte, hogy négy héttel korábban megölte Matthew-t, akit „tökéletes seggfejnek” nevezett, és elmondta, hogy hova temették.

A bíró úgy vélte, bár voltak összetűzések, Matthew nem volt olyan mértékig erőszakos, hogy az igazolta volna az apa tettét, lett volna más megoldás is. „Nem félelemből, hanem gyűlöletből, frusztrációból és dühből cselekedett” – mondta. Azt is megállapította, hogy Fisher nem tanúsított megbánást, a rendőrségen azt mondta, bár nem volt kellemes megölni a fiát, de úgy gondolja, helyesen cselekedett. Elítélendőnek nevezte, hogy másik két gyermekét is bevonta a gyilkosságba.

Joshuát négy év, Hannah-t három év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték. Előbbi sírva fogadta az ítéletet, utóbbi pedig írásban tett nyilatkozatot a bírónak, amiben az áll, hogy a történtek fájdalommal és szomorúsággal töltötték el.

Mindhárman őrizetben vannak 2016 vége óta, az eddig őrizetben töltött időt figyelembe véve Hannah augusztus végén, kedvezménnyel szabadulhat, Joshua pedig októberben.