Putyin alaposan felkészült stratégiailag Trump kézfogásából, és meg is lett az eredménye

Az amerikai elnök rá is kacsintott orosz kollégájára.
Kapcsolódó cikkek

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a finnországi Helsinkiben először tárgyal egymással személyesen.

Trump gratulált Putyinnak a vébéhez
Az amerikai elnök szerint ez volt az egyik legjobb labdarúgó-világbajnokság valaha.

A megbeszélést megelőző rövid sajtótájékoztatón – ahogy az ilyenkor lenni szokott – a két vezető kezet rázott, és meglepő módon Trump nem tudta elnyomni orosz kollégáját.

Az ingatlanmágnás beiktatása óta világhírűvé vált keménykedő, agresszív kézfogásáról, amit Putyin úgy védett ki, hogy a bal kezével megszorította a széket, amin ült, hogy véletlenül se tűnhessen a gyengébbik félnek.

A kézfogóról egyébként készült egy fotó is, ami további kérdéseket vet fel. A képen ugyanis úgy látszik, mintha Trump a mutató ujjával rányúlt volna az orosz elnök ingére, amire konkrét magyarázatot eddig senki nem tudott adni.

MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

A sajtótájékoztatón történt egy másik szokatlan dolog is történt, mégpedig az, hogy Trump nemes egyszerűséggel rákacsintott Putyinra, ami enyhén szólva sem jellemző testbeszéd egy ilyen helyzetben.

https://twitter.com/Stone_SkyNews/status/1018818652546756608?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1018818652546756608&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fus-news%2Flive%2F2018%2Fjul%2F16%2Ftrump-putin-summit-helsinki-russia-live

Kiemelt kép: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais