„Ez fáj” – panaszkodott a pedofil gyilkos kivégzése közben (18+)

A „Jégvágós Gyilkos” néven ismert amerikai férfi azt akarta, hogy kivégzőosztag ölje meg gyorsan, de nem teljesítették kérését. Végül méreggel ölték meg. Szenvedett.
Kapcsolódó cikkek

Méreginjekcióval kivégezték szerdán az amerikai Texas államban a Jégvágós Gyilkos néven ismertté vált Danny Bible-t, akit egy 20 éves nő megölése miatt ítéltek halálra – jelentette a helyi sajtó. A kivégzést azután hajtották végre, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította a férfi kérelmét, hogy ne méreggel, hanem a gyorsabb halált biztosító kivégzőosztaggal hajtsák végre rajta a halálos ítéletet.

A 66 éves férfi és ügyvédje azzal érvelt, hogy „nagyon gyenge és beteg”, és vénái nem fogják kibírni a halálos injekcióval beléfecskendezett szereket. Ezért nagy esélye van a félresikerült kivégzésnek, és annak, hogy komoly fájdalmakat fog átélni. A keresetet azonban egy houstoni bíróság, és egy fellebbviteli bíróság is elutasította, mielőtt ügye a legfelsőbb bíróságig jutott.

A kivégzést végignézte a Houston Chronicle riportere, Keri Blakinger, akinek elmondása szerint Bible az injekció beadás után két percen át rángatózott és nehezen lélegzett, és arra panaszkodott, hogy „ez fáj”. A texasi büntetőjogi minisztérium szóvivője ezt szintén hallotta, valamint azt, hogy a férfi közli, hogy „égeti” az injekció.

Élvezettel nézte végig 3 éves lánya gyilkosának nyilvános kivégzését az apuka
Allah, és az ő törvényeinek győzelmeként értékelte, ahogy egy AK-47-essel agyonlőtték a lányát megerőszakoló és megölő férfit.

Bible-t 2003-ban ítélték halálra egy 20 éves nő 1979-ben történt meggyilkolása miatt, de nem ez volt az egyetlen bűntény és emberölés, amit elkövetett. 1983-ban egy nap alatt megölte sógornőjét, valamint a nő 4 hónapos kisfiát, valamint a nő szobatársát.

A szobatárs megölése miatt 25 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, de alig nyolc év után szabadon engedték egy már azóta visszavont törvény alapján, ami kötelezően feltételes szabadlábra helyezést írt elő egyes jól magaviseletet tanúsító rabok számára.

Az ügyészség szerint szabadulása után a férfi több bűncselekmény is elkövetett. Megerőszakolt egy 11 éves lány Montana államban, valamint beismerte, hogy éveken át erőszakoskodott öt fiatalkorú unokahúgával. A hatóságok szerint emellett rablásokat, lopásokat, testi sértéseket és emberrablásokat hajtott végre.

A férfit 1999-ben letartóztatták egy Louisiana államban elkövetett nemi erőszak miatt, és utána beismerő vallomásokat tett. Köztük az 1979-ben elkövetett emberölést, amiért halálra ítélték. A férfi unokatestvére egyik húszéves barátját ölte meg. Inez Deatont megerőszakolta, majd 11-szer szúrta meg egy jégvágóval, holtestét pedig egy houstoni patak partján hagyta.

A kiemelt képen Danny Bible. Fotó: AFP PHOTO / TEXAS DEPARTMENT
OF CRIMINAL JUSTICE”