Jézus azt mondta, vennem kell egy új magángépet

Ezért kér 15 milliárd forintot követőitől egy amerikai igehirdető.

Egy louisianai tévés igehirdető, Jesse Duplantis arról beszélt követőinek, hogy Jézus arra kérte: vegyen egy új magánrepülőgépet. A Duplantis nevét viselő közösségnek már van három magánrepülőgépe, de 54 millió dollár (csaknem 15 milliárd forint) adományt kérnek a hívektől, amiből futja egy vadonatúj Dassault Falcon 7X-re. Az esetről a CNN számol be.

Egy nemrég közzétett videóban az igehirdető arról beszélt, hogy a repülőgépeken közelebb kerül az Úrhoz, és egy ilyen alkalommal nevezte meg neki Jézus a konkrét típust. „Azt mondta: Jesse, fel akarsz jönni oda, ahol én vagyok? Azt akarom, hogy áldozz nekem egy Falcon 7X-et” – idézte fel.

Duplantis azt is elárulta követőinek, hogy a repülőgépek, különösen a szép, és jó üzemanyag-felhasználási hatékonysággal bíró repülőgépek hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több emberhez jusson el a világban, és egyébként sem az övé lesz ez a repülőgép, hanem a közösségé. A feladata az lesz, hogy elérjen az emberekhez, és megváltoztassa az életüket – mondta, és hozzátette kuncogva, hogy ha Jézus ma köztünk lenne, biztosan nem szamárháton járna.

A videóban Duplantis megmutatta három másik gépének fotóját, ami alatt egy idézet szerepel: „Ez nem a birtoklásról szól, hanem a lehetőségekről”.

Duplantis vallása „jóléti irányzatát” követi, amelynek hirdetői szerint a fényűző tárgyak, az autók, a repülőgépek és a pénz Isten ajándékai azok számára, akik hívő életet élnek, ha pedig megosztják a vagyonukat az egyházzal, akkor Isten még jobban megáldja őket.