Trump: Leszedem azt a kis korpát, tökéletessé kell tennünk

Trump egyik legfurább pillanatának lett áldozata a francia elnök.

Emmanuelle Macron francia elnök két napja Washingtonba látogatott, hogy tárgyaljon Donald Trumpal. Bár túl sok részlet nem szivárgott ki eddig az elhangzottakról, de a két elnök nonverbális komunikációja elég érdekes jeleneteket hozott össze az elmúlt pár napban. Nemrég már írtunk arról, hogy Macron az első napon azonnal puszival szerelte le az üzletember híresen trükkös kézfogását. Kedden pedig a legszürreálisabb pillanat az volt, amikor a Fehér Házban Trump arról beszélt, hogy mekkora megtiszteltetés Macron látogatása, és hogy milyen különleges a kapcsolatuk, aztán hirtelen, valamiért – az okok egyelőre ismeretlenek – a teljes sajtó színe előtt hirtelen odafordult, és elkezdett valamit szöszölni francia kollégája vállán.

A hirtelen váltás közben, míg az amerikai elnök Macron vállát birizgálta, annyival kommentálta a jelenetet, hogy le kell szednie azt a kis korpát, ami ott volt a másik elnök ruháján.

Tökéletessé kell tennünk. Ő tökéletes.

– tette hozzá. Macron pedig ezt szemrebbenés nélkül, mosolyogva tűrte, de alig pár másodperccel később ő fogta meg Trump térdét, miközben megköszönte Trumpnak és az amerikaiaknak a kitűnő fogadtatást.

Kiemelt kép: Matt Cardy/Getty Images