Két 6-os rengés is megrázta a Föld bolygót

Irán és Pápua Új-Guinea is kapott a katasztrófából. Egyelőre nem tudni áldozatokról, cunami se várható.
Kapcsolódó cikkek

Erős földrengés rázta meg Irán keleti részét péntek reggel, de az első jelentések szerint nincsenek halálos áldozatai. Az amerikai földtani intézet szerint a rengés 6-os erősségű volt, epicentruma 10 kilométeres mélységben volt Kermán város közelében. Néhány perccel később egy kisebb és mélyebben keletkezett földrengés követte.

A rengéseknek az első beszámolók szerint nincsenek halálos áldozataik, bár anyagi károkról érkeztek jelentések. Az iráni média a helyi hatóságokat idézve arról is beszámolt, hogy néhány utat eltorlaszoltak a romok, így egyes településeket nehéz megközelíteni. Irán északnyugati részén kb. három hete 500-nál is több életet követelt egy 7,3-as földrengés.

Több mint félezer halott az iráni földrengésben
Az országban nemzeti gyásznapot tartottak az áldozatok emlékére.

Péntek reggel Pápua Új-Guinea térségében, a tengerpartnál is volt egy szintén 6-os erősségű földrengés. Egyelőre onnan sem érkeztek jelentések áldozatokról vagy jelentős károkról, és szökőárriadót sem rendeltek el.

(MTI; kiemelt képünk a három héttel ezelőtti iráni rengés helyszínén készült, forrása: Europress/AFP/Anadolu Agency/Fatemeh Bahrami)