Donald Trump becenevet adott Kim Dzsongunnak

Nem túl kreatív, de egynek megteszi.
Kapcsolódó cikkek

Egy jó elnök hétvégén sem pihen, nincs ez másként Donald Trumppal sem. Ahogy tőle már megszokhattuk, napjában többször Twitter-oldalán reagál a világ eseményeire és számol be sűrű teendőiről, az esetek többségében a maga nyers stílusában.

Vasárnap arról számolt be közösségi oldalán, hogy szombaton Észak-Korea sorozatos rakétatesztjeiről tárgyalt a dél-koreai államfővel.

Mint írta:

Tegnap este beszéltem a dél-koreai Mun elnökkel. Megkérdeztem tőle, mi a helyzet a Rakétaemberrel. Gázvezetékeket építenek Észak-Koreában. Nagyon rossz!

Trump tehát nemes egyszerűséggel lerakétaemberezte Kim Dzsongunt, egy nappal azután, hogy Észak-Korea közölte, katonai egyensúlyra törnek az amerikaiakkal. 

Aki esetleg lemaradt volna a hírek tömkelegében, Észak-Korea pénteken újra átrakétázott Japán felett, mire Dél-Korea közölte, készen állnak menthetetlenül elpusztítani szomszédjukat.

Az vethet véget a válságnak, ha Kim Dzsongun elkezdi félteni az életét
Dél-Korea egy új alakulat létrehozásán dolgozik, ami ráveheti az észak-koreai vezetőt arra, hogy nukleáris fegyverek tesztelése helyett inkább a tárgyalóasztalhoz üljön.

(kiemelt kép: Europress)