A legrosszabb rémálmom vált valóra, amikor szétesett a vidámparki óriáshinta

Az ohiói vidámpark-baleset egyik sérültje mesélt el, milyen volt átélni, mikor leszakadt egy üléssor.
Kapcsolódó cikkek

Szerdán írtuk meg, hogy egy ohiói vásár óriáshintáján egy leszakadt üléssor okozta egy 18 éves fiú halálát, heten pedig súlyosan megsérültek. A baleset után napokkal szólalt meg az egyik sérült a CBS-nek, elmondta, hogy még mindig újra és újra lepereg a szeme előtt a jelenet.

Az esetről videó is készült, amin látszik, hogy a minden irányba pörgő vidámparki hinta egyik üléssora szakadt le, és repült a levegőbe.

Félelmetes, mintha egy rémálmom válna valóra. […] Egyre gyorsabban ment [a hinta] és egyre magasabbra. Aztán egyszer csak bumm, az egész életem lepergett a szemem előtt, mintha látnám, hogy meghalnak az emberek.

–  Abdihakim Hussein hozzátette, hogy rengetegen látták, mi történt, és az zavarja a legjobban, hogy mindenki csak a telefonjával volt elfoglalva.

Az óriáshinta helyi idő szerint negyed 8 után repült a levegőbe, a felvételen látszik, hogy az üléssor hogy csapódott egy másiknak. John Kasich ohiói kormányzó a baleset után elrendelte a vásáron található összes játék bezárását, amik csak egy újabb biztonsági vizsgálat elvégzése után nyithattak újra. A 18 éves áldozat szülei bíróságra készülnek fiuk halála miatt.

(Borítóképünk illusztrácó, Getty Images)