Trump: Az oroszok beavatkozhattak az elnökválasztásba

Az amerikai elnök arról is beszélt, hogy Phenjan "nagyon, nagyon rossz viselkedése" nem marad következmények nélkül.
Kapcsolódó cikkek

Az Egyesült Államok Lengyelországgal együtt dolgozik azon, hogyan kezeljék Oroszország destabilizáló viselkedését – jelentette ki Andrzej Duda lengyel államfővel közösen tartott varsói sajtótájékoztatóján Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

Trump megérkezett Varsóba
Az amerikai elnök a lengyel fővárosban kétoldalú tárgyalásokat folytat, majd részt vesz a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóján.

Trump szerint régóta időszerű lenne már, hogy a NATO tagállamai eleget tegyenek a szövetségen belüli pénzügyi kötelezettségeiknek, megfelelő összeget fordítsanak honvédelemre.

Az amerikai elnök Észak-Koreára is kitért, és kijelentette: a világ országainak nyilvánosan meg kell mutatniuk, hogy Phenjan “nagyon, nagyon rossz viselkedése” nem marad következmények nélkül.

Nagyon keményen szembe fogunk szállni az észak-koreai fenyegetéssel

– hangsúlyozta Donald Trump, aki a sajtótájékoztató előtt kétoldalú találkozót tartott Dudával.

Már semmi sincs kizárva: Trump nekimehet Észak-Koreának
A diktatúra szerdán újabb interkontinentális rakétát lőtt fel, amely becslések szerint az első olyan példány volt, amely elérhette volna a kontinentális Egyesült Államokat.

Az amerikai elnök arról is beszélt, hogy Oroszország és más országok is beavatkozhattak a tavaly novemberi amerikai elnökválasztásba. Trump hozzátette, hogy már évek óta zajlanak hasonló események, és Obamát okolta, miért nem tett semmit, miután információkat szerzett a történtekről.

 

(MTI)