Egy marék gyommal ment Trumphoz az ír kormányfő

Ruházati katasztrófa? Vagy épp az ökológiai új trend? Nagyon fura dresszben pózolt Trumppal Enda Kenny miniszterelnök.
Kapcsolódó cikkek

Dublin számára fontos diplomáciai találkozó zajlott le Washingtonban csütörtökön, amikor Donald Trump amerikai elnök fogadta a Fehér Házban Enda Kennyt, az őt rasszistának tartó ír miniszterelnököt. Bizonyára komoly tárgyalásokat folytathattak az ír tőzeg helyzetéről vagy a bostoni játékiparban dolgozó írek munkanélküliségi rátájáról,

de a show-t egyértelműen Kenny szettje lopta el, íme:

Washington, 2017. március 16. Donald Trump amerikai elnök (b) fogadja Enda Kenny ír miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2017. március 16-án. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

Igen, jól látják, egy csokor gyomot – pontosan csoffadt lóherét – tűzött az öltönyzsebébe a kormányfő. Már a rikító zöld nyakkendő se volt semmi, ez a kis zászlós kitűzővel el is helyezte Kennyt a világtérképen. De mit keres ott a lóhere (és vajon egy marék humuszos táptalajt is a zsebbe tettek neki)? Írország nemzeti ünnepe közeleg, amit a legkeményebben az amerikai ír közösség ünnepel meg: a Szent Patrik-nap. Az írek és Patrik egyik szimbóluma a zöld növény, de azért ha az ember nem ír, elég furán nézhet ki egy marék gyommal a világ legnagyobb hatalmú vezetője mellett.