Trump nem hagyja annyiban a muszlimellenes rendelet felfüggesztését

Szerinte felül fogják bírálni. Hiszen azt egy "úgynevezett bíró" hozta.
Kapcsolódó cikkek

Ideiglenesen felfüggesztette pénteken Donald Trump amerikai elnök hét, muszlim többségű ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmi rendeletét egy seattle-i szövetségi bíró. Az azonnali hatályú döntés országos érvényű.

A pénteki rendelkezés azt jelenti, hogy a rendelet ideiglenesen érvényét veszti, az amerikai repülőtereken visszatér minden a rendelet előtti kerékvágásba. Az amerikai határőrség egy szóvivője azt mondta, hogy az ügynökség megvizsgálja a bírói döntést, és eleget tesz minden bírósági rendeletnek.

Szombaton a washingtoni külügyminisztérium közleményt adott ki, melyben tudatták, hogy

végrehajtják a bírói döntést.

Aki érvényes vízummal rendelkezik, beutazhat az Egyesült Államokba.

Leállítottuk a vízumok ideiglenes visszavonását. Akiknek a vízumát fizikailag nem érvénytelenítették, és egyébként érvényes, azok útnak indulhatnak

– áll a közleményben. Korábban a tárca arról számolt be, hogy az elnök által elrendelt beutazási tilalom miatt mintegy 60 ezer vízumot érvénytelenítettek.

A Lufthansa, az Etihad, a Qatar Airways, az Emirates és több más légitársaság is közölte, hogy akinek rendben vannak a papírjai, a bírói döntés értelmében ismét felszállhatnak az Egyesült Államokba tartó járatokra, akkor is, ha az érintett országok állampolgárai.

Trump reagált a muszlimellenes rendelet felfüggesztésére.

Ennek az úgynevezett bírónak a véleménye, amely gyakorlatilag elveszi az országtól a bűnüldözést, nevetséges, és felül lesz bírálva!

– bírálta az igazságszolgáltatás döntését Trump.

Ha egy ország nem szabhatja meg, hogy ki léphet ki és be, és ki nem, különösen biztonsági okokból, akkor nagy baj van

– írta az elnök.

Érdekes, hogy egyes közel-keleti országok egyetértenek a tilalommal. Ők tudják, hogy ha bizonyos embereket beengednek, abból csak halál és pusztulás lesz

– tette még hozzá az amerikai elnök.