Húsz kiló kokaint fogott egy halász: életfogytiglanit kaphat

Túl nagy volt a csábítás, a férfi nem tudott ellenállni.
Kapcsolódó cikkek

Nagyon rossz döntést hozott Thomas Breeding, 32 éves floridai halász, miután 2016 januárjában egy különös csomagot fogott ki a tengerből. A jókora vízhatlan pakkban húsz kilónyi kokain volt. Hatalmas volt a kísértés: az anyag kilója 20 – 30 ezer dollárt (6 – 9 millió forint) ér, ha nagy tételben adja el, még többet, ha kisebb adagokban. A teljes zsákmány a legóvatosabb becslés szerint is 400 ezer dollárral (116 millió forint) kecsegtette.

Breeding nem tudott ellenállni a csábításnak. Beavatta öt haverját, akikkel terjeszteni kezdték drogot. Nem telt el fél év, a rendőrség mind a hat férfit elfogta tavaly júniusban. Nem tudni pontosan, hogy a nyomozók hogyan jutottak el hozzájuk, de az biztos, hogy egyikük sem volt tapasztalt a drogkereskedelemben.

Az ügyben jelenleg zajló büntetőperben mind a hat vádlott elismerte bűnösségét. Ítélethirdetés február 16-án várható, Breeding akár életfogytiglanit is kaphat. A börtönből egy floridai lapnak írt levelében az áll, hogy amikor kifogta a csomagot, azt hitte, hogy ez az ő nagy lehetősége egy jobb életre, ehelyett könnyen lehet, hogy a hátralévő napjait rács mögött kell töltenie. Azt írta szeretne mindenkit figyelmeztetni, hogy nagyon könnyű rossz döntéseket hozni, amikért később hatalmas árat kell fizetni.

(Panama City News Herald)