Az Iszlám Állam terroristái gyilkoltak meg tíz embert Jordániában

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett kedden a vasárnapi jordániai támadás elkövetőjeként, amely Karakban tíz halálos áldozattal járt.
Kapcsolódó cikkek

Az Iszlám Állam közlése szerint “a kalifátus négy katonája” gépfegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverkezve hajtotta végre a támadást.

A terroristák kora délután előbb járőröző rendőrökre lőttek, majd autójukkal Karak városába menekültek, és bevették magukat a híres középkori várba. Ezt követően a rendőrök erősítést kaptak a különleges erőktől, amelyek körülvették a támadókat, majd megostromolták azok állását, és kiűzték onnan őket. Az akció ezzel még nem ért véget: csak órákkal később sikerült végezni a négy támadóval a hatalmas várrendszerben.

A halálos áldozatok közül hét rendőr, kettő jordániai civil, egy pedig kanadai turista. A tűzharcban sokan megsebesültek, 29 embert kórházba kellett vinni. Karak vára a 12. században épült, és híres turisztikai látványosság.

Jordánia azon néhány arab állam egyike, amely részt vesz az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet szíriai állásai elleni, amerikai vezetésű légi támadásokban.