Medvegyev szerint Trump mond ésszerű dolgokat

Az orosz miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy Oroszországnak is nemzeti érdeke, hogy hogy normális viszonyt alakítson ki az amerikai kormányzattal.
Kapcsolódó cikkek

Donald Trump megválasztott amerikai elnök sok kijelentése ésszerű és pragmatikus – jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön a hagyományos, több orosz televízió és rádió által sugárzott évzáró interjúja során.

Nem tudom, hogy milyen irányvonalat követ majd az új amerikai kormányzat. Valóban, a megválasztott elnök által hangoztatott több dolog ésszerűnek tűnik számomra. Mindenekelőtt azért, mert ezek pragmatikus dolgok. Mert ő nem arról beszél, hogy Oroszország a barátunk, és mi valamiféle különleges barátságra vágynánk. Arról beszél, hogy az Egyesült Államok pragmatikus érdekeinek biztosítása céljából senkit sem akarunk az ellenségünkké tenni, mindenkivel fejleszteni akarjuk a kapcsolatainkat

– mondta.

Medvegyev hangsúlyozta, hogy Oroszországnak is nemzeti érdeke, hogy hogy normális viszonyt alakítson ki az amerikai kormányzattal.

(MTI)