Meghalt a támadó a kaliforniai lövöldözésben

A feltételezett fegyveres elkövetőt holtan találták meg, miután egy karabéllyal agyonlőtt egy férfit és életveszélyesen megsebesített két nőt.

Egy ember meghalt, három másik megsebesült kedden abban lövöldözésben, amely két, egymáshoz közeli kaliforniai szavazóhelyiség közelében történt. A kaliforniai hatóságok szerint nincs arra utaló jel, hogy az eset – amelynek pontos részleteit a rendőrségnek még nem sikerült feltárnia – összefüggne a választással.

A Los Angelestől mintegy 50 kilométerre fekvő Azusában lévő két iskolát – ahol a szavazóhelyiség működött – a lövöldözés után bezárták, jelentette a KTLA helyi műsorszolgáltató.

A hatóságok közölték: a feltételezett fegyveres elkövetőt holtan találták meg, miután egy karabéllyal agyonlőtt egy férfit és életveszélyesen megsebesített két nőt. Egy további sebesültet a helyszínen láttak el.

A hatóságok a lövöldözés után két közeli szavazóhelyiséget több órán át zárva tartottak, míg a rendőrök körülvettek egy házat, ahol egy fegyveres élettelen testére találtak. A rendőrség szerint nem tudni, hogy a feltételezett elkövető – egy nő – a lövöldözés helyszínére kiérkező rendőrökkel vívott tűzpárbajban kapott halálos sebesülést vagy öngyilkos lett. Rendőrök nem sebesültek meg.

Vincent Plair, a Los Angeles megyei sheriff hivatalának szóvivője szerint semmi nem utal arra, hogy a lövöldözés összefüggne a választással, de a Los Angeles Times című napilap úgy tudja, hogy az egyik áldozat éppen szavazni ment.

A támadás részletei továbbra is homályosak.