Menekült készítette a fotót, amivel Trump fia a menekülteket mérgező cukorkákhoz hasonlította

Hétfőn Donald Trump legidősebb gyermeke, Donald Jr. szánalmas hasonlattal mutatott rá apja szigorú menekültpolitikájának lényegére.

Hétfőn Donald Trump legidősebb gyermeke, Donald Jr. szánalmas hasonlattal mutatott rá apja szigorú menekültpolitikájának lényegére.

A Twitteren egy cukorkákkal teli tálat mutató képet osztott meg, a következő kísérőszöveggel:

Elmondtam neked, hogy csak három mérgező belőle. Vennél belőle egy maroknyit?

– tette fel a költői kérdést majd levonta a konklúziót:

Ez a szíriai menekültproblémánk.

Mint kiderült, az illusztrációnak sajátos menekültproblémája is van. A kép készítője ugyanis egykor maga is menekült volt.

David Kittos hat évvel ezelőtt osztotta meg a fotóját a Flickren. Gyermekként a török megszállás elől menekülve Ciprusról Angliába költözött. A most 48 éves férfi már brit állampolgár.

A BBC megkeresésére elmondta, a képet az engedélye nélkül használták fel.

Nem vagyok Trump politikájának a híve és sosem fogadnám el a pénzét. Sosem engedném, hogy a menekültek ellen használják fel a képet.

Mivel nincs Twitter-oldala, barátaitól tudta meg, hogy Trumpék ellopták a képét. Elmondta, elgondolkozott, hogy perre viszi az ügyet.

Görög-ciprusi születésű vagyok, 1974-ben pedig a török megszállás miatt menekültté váltam. Hatéves voltam. Ciprus azon részén laktunk, ami most a török hadsereg kezében van. Mindent magunk mögött kellett hagynunk. A tulajdonainkat és a javainkat.

Trump Jr. úgy fogalmazott, a kép magáért beszél. Ami nem igaz.

Az ő eszmefuttatása szerint körülbelül száz cukorkából három mérgező. A legfrissebb tanulmányok szerint viszont az amerikai lakosok számára 1 a 3,64 milliárdhoz az esélye, hogy menekült által végrehajtott terrortámadásban vesszék életüket. És persze már azt is kiszámolták, hogy ez esetben a hasonlat akkor lenne helyes, ha 10,93 milliárd Skittles lenne abban a bizonyos tálban.

A tweetet egyébként a Skittles anyacége, a Mars Inc is bírálta.

A Skittles édesség. A menekültek emberek

– írták.

(via Independent)