Bombákat találtak egy New Jersey-i nagyvárosban

Az elsődleges hírek szerint három csőbombát és két kisebb robbanószerkezetet talált két férfi Elizabeth egyik vasútállomásának közelében.
Kapcsolódó cikkek

Az elsődleges hírek szerint három csőbombát és két kisebb robbanószerkezetet talált két férfi a New Jersey-i állambeli Elizabeth egyik vasútállomásának közelében.

J. Christian Bollwage, a város polgármestere újságírói megkeresésre arról tájékoztatott, a férfiak egy szemetesben lettek figyelmesek a csomagra.

Kiszedték a szemetesből a hátizsákot, mert azt hitték, érték lehet benne. Ekkor vették észre, hogy valószínűleg bombát tartanak a kezükben

– mondta.

Egyelőre annyi biztos, hogy a bombákat felrobbantották. A CNN arról ír, hogy a hatóságok hajtották végre a detonációt, míg más amerikai híroldalak beszámolója szerint hatástalanítás közben aktiválódott a robbanószerkezet.

Vasárnap helyi idő szerint este kilenc óra körül Manhattan Chelsea negyedében történt robbanás. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyszínen lévő munkatársai szerint nem terrorakció volt, egy hulladéktároló robbant be.

(via CNN, Gizmodo)