Lebombáztak egy szír piacot, sok a halott

A támadás a felkelők kezén lévő Idlíb városának egyik forgalmas piacát érte, legalább 25-en életüket vesztették, és több tucatnyian megsebesültek, az áldozatok között nők és gyerekek is vannak.
Kapcsolódó cikkek

A szíriai ellenzékhez köthető egyik segélyszervezet, a Fehérsisakosok két munkatársa a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: újabb és újabb holttestek kerülnek elő a piac területén egykor álló épületek romjai alól. Idlíb az azonos nevű északnyugat-szíriai tartomány székhelye.

Egy helyi lakos és a mentőalakulatok több tagja szerint is orosz harci repülőgépek bombázhattak. Ezt onnan lehet tudni, hogy nagy magasságból hajtották végre a légicsapást, ellentétben a szíriai helikopterekkel, amelyek kis magasságból lőnek – magyarázták.

A javarészt a Dzsejs al-Fath (Hódítás Hadserege) szíriai ernyőszervezethez tartozó iszlamista lázadócsoportok kezén lévő tartomány több városát és települését masszív légicsapások érték az elmúlt hetekben, amelyek több tucatnyi halálos áldozatot és sebesültet szedtek.