1989-ben eltűnt fiú holttestét találták meg a rendőrök Minnesotában

Jacob Wetterlinget 11 éves korában egy maszkos, fegyveres férfi rabolta el 27 évvel ezelőtt, miközben egy kihalt úton kerékpározott közel az
Kapcsolódó cikkek

Jacob Wetterlinget 11 éves korában egy maszkos, fegyveres férfi rabolta el 27 évvel ezelőtt, miközben egy kihalt úton kerékpározott közel az otthonához az egyesült államokbeli St. Joseph-ben. Két másik fiú, a bátyja és egy barátja is vele volt, amikor a bűntény történt – emlékeztet a BuzzFeed az NBC News-ra hivatkozva.

A Stearns megyei sheriff hivatala most megerősítette, hogy a Ramsey megyei halottkém azonosította Jacob holttestének maradványait, de a megtalálásuk pontos helyéről és idejéről nem közölt részleteket.

A hatóságok az AP hírügynökségnek annyit árultak el, hogy az ügy egyik érintettje egy minnesotai mezőre vezette őket, ahol a tetemet megtalálták.

A család szombaton közleményben reagált a hírre. A Jacob emlékére, a gyermekek kizsákmányolása ellen létrehozott szervezeten keresztül üzenték, hogy mély gyászba zuhantak, ezzel együtt nem szeretnék, ha a fiú története így érne véget.


Tavaly letartóztattak gyermekpornográfia birtoklásáért egy bizonyos Daniel Heinrichet, akinek az AP szerint köze lehetett a több mint két évtizedes esethez, ám ő tagadta a vádakat.

Jacob elrablása annak idején az egész országot megrendítette. Olyannyira, hogy 1994-ben a Kongresszus elfogadta a “Jacob-törvényt”, amely szövetségi szinten írja elő a szexuális bűncselekményt elkövető személyek regisztrációját az Egyesült Államokban.