Megölte négyhónapos kislányát, mert zavarta a tévézésben

A 21 éves amerikai férfi olyan erősen ütötte ököllel a csecsemőt, hogy véres lett a keze.

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy minneapolisi férfi ellen, aki a helyi hatóságok közlése szerint halálra verte négyhónapos kislányát – jelentette a helyi sajtó. A 21 éves Cory Morris a rendőröknek beismerte, hogy több mint hússzor ütötte meg ököllel a csecsemőt, hogy elhallgattassa, mert zavarta a tévézésben.

A szombaton történt gyilkosság idején a férfi egyedül vigyázott a csecsemőre, miközben barátnője – a lány anyja – dolgozott. Morris a rendőröknek elmondta: éppen tévézett, amikor a gyerek elkezdett „zajongani”. Ekkor kivette a gyereket a babahintából és a pelenkázó asztalra fektette, majd miután ezzel sem sikerült lecsendesítenie, elkezdte ütni, hogy csendben maradjon.

Cory Morris – halálra verte csecsemőjét, mert nem maradt csendben – Fotó: Hennepin megyei börtön

Morris a rendőröknek elmondta, hogy ököllel ütlegelte a gyermeket, akire 22-szer sújtott le. Amikor a rendőrök kiérkeztek a lakáshoz, a férfi keze és ruhája csupa vér volt, és jobb keze fel volt dagadva.

A hatóságokat Morris értesítette, miután telefonon beszélt barátnőjével és anyjával, elmondva nekik, hogy mit tett. A kiérkező mentősök hiába próbálták újraéleszteni a gyereket, akit végül a kórházba szállítás után halottá nyilvánítottak.

Morrist még aznap este letartóztatták, és kedden hirtelen felindulásból elkövetett emberölés vádjával indítottak eljárást ellene. Ha bűnösnek találják, akár 40 évig tartó börtönbüntetést is kaphat.