A hűtőbe rakva akarta újraéleszteni a forró kocsiban felejtett csecsemőjét

Az amerikai apuka ellen emberölés vádjával indítottak eljárást.

Nem szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást egy 33 éves texasi férfi ellen, akinek féléves kislánya azután halt meg, hogy az autóban felejtette – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség közléses szerint Michael Thedford a hűtőbe rakva próbálta meg újraéleszteni gyerekét, miután megtalálta a felforrósodott autóban.

A KHOU televízió által szerdán megszerezett letartóztatási parancs szerint Thedfort azután felejtette a járműben gyermekét, hogy elvitte az óvodába hároméves és ötéves gyerekét, és hazament. A 33 éves munkanélküli tanár a rendőröknek elmondta: amikor hazaért ledőlt aludni, és nagyjából négy órával később ébredt fel. Ekkor jött rá, hogy a kicsit az autóban hagyta.

Amikor kirohant hozzá, a gyerek már eszméletlen állapotban volt. Thedfort a rendőröknek elmondta, hogy a kislány “egy időre” a hűtőszekrénybe rakta, abban reménykedve, hogy ezzel sikerül megmentenie az éltét. Majd felhívta feleségét, és a 911-es segélyhívót, miközben sikertelenül próbálta újraéleszteni gyermekét.

Amikor a mentősök és a rendőrök kiérkeztek, a kislányt már holtan találták a konyhában.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az eset idején több mint 30 Celsius-fokos hőség volt a területen.
Az esettel kapcsolatban vizsgálatot indított a helyi gyermekvédelmi hatóság is, de a két másik gyereket egyelőre nem vették el szüleiktől.