Szíria: egy évvel meghosszabbította a szankciókat az Európai Unió

2017. június elsejéig hatályban marad a Szíriával szembeni olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.
Kapcsolódó cikkek

Egy évvel meghosszabbította az Európai Unió a damaszkuszi rezsimmel szemben elrendelt szankciók hatályát, írja az uniós országok kormányait tömörítő tanács pénteki közleménye.

A döntés értelmében 2017. június elsejéig hatályban marad a Szíriával szembeni olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.

Az Európai Unió kétszáznál több természetes és hetven jogi személy ellen tart érvényben büntetőintézkedéseket, mert megítélése szerint közük van a szíriai polgári lakossággal szembeni erőszakhoz és elnyomáshoz. Ez jogi személyek esetén vagyonzárolást, természetes személyek esetén pedig beutazási tilalmat is jelent.

Az Európai Unió 2014 decemberében elfogadott elvi döntése értelmében a szankciós rendszert mindaddig fenntartják a szíriai kormányzattal szemben, amíg nem hagy fel a polgári lakosság elleni erőszakkal.

(mti)

 

Címkék: szíriaeu