Tíz nap alatt három ember életét mentette meg egy rendőr

Az amerikai rendőr emellett még egy gyilkossági kísérlettel gyanúsított férfi elfogásában is szerepet játszott.

Hősként ünnepelnek egy rendőrt az Egyesült Államokban, miután kevesebb mint két héten belül három ember életét mentette meg a New Jersey-i Evensham városában – jelentette a helyi sajtó. Brian Strockbine közben még egy gyilkossági kísérlettel gyanúsított férfi elfogásában is szerepet játszott.

Az első eset március 8-én történt, miután bejelentés érkezett az evenshami rendőrségre, hogy egy halottnak tűnő nő fekszik egy ház előtt. Strockbine volt az első rendőr, aki kiérkezett a helyszínre, ahol egy brutálisan megvert idős nőt talált. A 69 éves nő nem lélegzett, és nem volt pulzusa. Strockbine azonnal elkezdte újraélesztését, és három perccel később a nő kinyitott a szemét, és elkezdett lélegezni.

Miután visszanyerte eszméletét, a nő elmondta, hogy 78 éves férje volt az, aki majdnem halálra verte. A férfit nem sokkal később letartóztatták, és jelenleg előzetesben várja tárgyalását emberölési kísérlet miatt.

A pillanat, amikor Brian Strockbine először találkozik annak a nőnek a fiával, akinek megmentette az életét

Négy nappal később Strockbine egy újabb életet mentett, ezúttal egy autóbalesetnél. Strockbine újra elsőként érkezett ki a helyszínre, ahol látta, hogy az egyik autó utastere elkezdett füsttel megtelni, és abban egy eszméletlen férfi ül. A rendőr betörte az utasoldali ablakot, és azon keresztül mentette ki a járműből a férfit, aki kórházba szállítottak.

Végül március 17-én egy lakáshoz riasztották Strockbine-t, ahol egy nő életét mentette meg. Amikor kiérkezett, a nő nem lélegzett. A rendőr elkezdte az újraélesztést, és ennek köszönhetően a kiérkező mentősöknek sikerült stabilizálni a nő állapotát.