Trump és Sanders mindenkit agyonvert az előválasztáson

A milliárdos üzletember várhatóan első helyen végez a New Hampshire-i előválasztáson. Közben Hillary Clinton vereségre készülhet fel.
Kapcsolódó cikkek

Fél éve még lehetetlenségnek tűnt, Donald Trump kedden mégis megnyerte a New Hampshire-i előválasztást, méghozzá magabiztosan maga mögé utasítva a többi republikánus jelöltet. Győzelemmel felérő második helyet végzett John Kasich ohiói kormányzó, aki gyakorlatilag New Hampshire-be költözött a kampány idejére, de emiatt más államokban nagyon rosszul áll. Ez most persze megváltozhat.

A kérdés még maradt, hogy ki lesz a harmadik helyen, de az már látszik, hogy Marco Rubio csalódást keltő eredményt ért el, amit el is ismert. Mindenesetre nem kapott erőre egy “Trump-verő” republikánus jelölt, így a küzdelem az elnökjelölti címért továbbra is nyílt maradt.

A demokratáknál a várt eredmény született, és a szociáldemokrata Bernie Sanders megelőzte a pártvezetők választottját, Hillary Clinton. A volt külügyminiszternek most igazán kapaszkodnia kell, hogy márciusi előválasztásokon bebiztosítsta győzelmét. Egyelőre neki van erre nagyobb esélye, de egy éve még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyátalán küzdenie kell majd Sanders ellen.