Leszúrta és lelőtte anyját és a nő barátját egy 15 éves lány

A holttesteket a brooklyni otthonukba hagyta rohadni, apjához költözött, majd vásárolgatni ment, és egy jót bulizott szilveszter éjjelén.

Emberölés vádjával indítottak eljárást az amerikai hatóságok egy 15 éves New Yorki lány ellen, aki december 28-án megölte édesanyját, valamint a nő barátját – jelentette a New York Daily News. A 38 éves Rosie Sanchez és a 40 éves Anderson Nunez rothadó holttestét hat nappal később fedezték fel Brooklynban található otthonukban, miután a lány egyik rokonának elmondta, hogy mit tett, valamint egy férfi a rendőrség segítségét kérte, mert napok óta nem hallott a pár felől.

Destiny Garcia először azt állította a rendőröknek, azért gyilkolt, mert Nunez többször is megerőszakolta, és anyja ezt tudta, mégsem tett ellene semmit. Később azonban megváltoztatta vallomását, és már azt mondta, azért ölt, mert anyja rendszeresen verte őt. A New York-i rendőrség főnyomozója az esettel kapcsolatban elmondta: eddigi vizsgálataik szerint nem önvédelemből követte el a gyilkosságokat a lány, hanem előre eltervezte azt.

A hatóságok közlése szerint a lány anyja a fejét ért lövésbe, valamint a mellkasát ért késszúrásokba halt bele, míg barátját a fején, nyakán és testén érték készszúrások. A rendőrség gyanúja szerint Garcia nem egyedül hajtotta végre a gyilkosságokat, hanem egy másik kamasszal együtt, aki a gyanú szerint a gyilkosságokhoz használt pisztolyt is adta neki. Őt egyelőre nem találják.