Vödörszám öntötte vizeletét szomszédja házára egy idős nő

Az Indiana államban élő nő nagyjából egymillió forintos kárt okozott a több hónapon át tartó bosszúhadjáratával.

Rongálás vádjával indítottak eljárást egy 69 éves nő ellen az amerikai Indiana államban, miután kiderült, hogy hónapokon át vödörszámra öntötte le saját vizeletével a szomszédja házát – jelentette a helyi sajtó. A Lynn városában élő Jackie VanTyle a bíróságo iratok szerint nagyjából egymillió forintnak megfelelő összegű kárt okozott az épületben a rongálással, amit elmondása szerint azért tett, mert áldozata “rossz szomszéd, és nem szereti”.

Szomszédja még október közepén jelentette a rendőrségen, hogy gyanúja szerint VanTyle – akivel elmondása szerint már kilenc éve egy szót sem beszélt – önti le vizelettel a házát. A rendőrségi jelentésben az áll, hogy a kiérkező rendőr erős húgyszagot érzett a házhoz közelítve és “egyértelmű volt, hogy valamit odadobtak”.

Joseph Basler ezután biztonsági kamerát szerelt fel, hogy lebuktassa a vizelettel támadó szomszédját, és pár nap alatt kétszer is sikerült megörökítenie, ahogy a nő egy vödörből valamilyen folyadékkal leönti az épületet.

Ekkor a rendőrök már kikérdezték a nőt, aki eleinte tagadott, de később beismerte, hogy nyár óta egy kék vödörbe gyűjtötte a vizeletét, amit aztán ráöntött a szomszéd házára, amikor Basler elment otthonról. A beszámolók szerint a nő igencsak meglepődött, amikor egy rendőr közölte vele, hogy emiatt akár még börtönbe is kerülhet, mert azt gondolta, ezzel csak egy kis kellemetlenséget okoz.

A kétrendbeli rongálással vádolt nőnek január közepén kell bíróság elé állnia, és a beszámolók szerint akár egy évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják.